Project

Dogma 2020

De lente van 2020 bleek een periode waarin we onze vertrouwde routines hebben moeten inruilen voor een nieuw normaal. Ook TKA kon niet samenkomen om te repeteren, wat te doen?

Om te kunnen blijven werken hebben we een oplossing bedacht: ‘Dogma 2020’ (geïnspireerd door Dogma 95 van o.a. Lars von Trier) Een reeks gefilmde hoofdstukken waarin we de mogelijkheden verkennen van iets maken zonder dat we elkaar hebben gezien..

In de ruimte van Sickhouse gaan de leden van TKA één voor één iets doen, daarbij strikte regels en elkaar opgelegde dogma’s in acht nemend. Er is een bar, vijf spelers en vijf camera’s die vijf weken vanaf vaste standpunten die bar vastleggen. Na elke week wordt een hoofdstuk geëdit en van een soundtrack voorzien. 

Van tevoren weten de spelers niets van elkaars plannen maar elk hoofdstuk borduurt voort op het vorige, zo kan gaandeweg een verhalend geheel ontstaan. Aan het eind van het project vormen de aaneengeregen hoofdstukken een film.

De afzonderlijke hoofdstukken werden van 8 t/m 12 juni dagelijks door Concordia gestreamd. Als finale was de complete film via Sickhouse te zien.

www.concordia.nl/nieuws/tka-brengt-dogma-2020

Deel dit project

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp